AHA ciltte ne işe yarar?
AHA ciltte ne işe yarar? AHA ciltte ne işe yarar?, AHA hangi cilt tipine uygun?, Leke için AHA mı BHA mı?, AHA sivilceye iyi gelir mi?, AHA nedir salisilik asit?, AHA ve BHA farkı nedir?
AHA ciltte ne işe yarar?
AHA hangi cilt tipine uygun?, AHA'lar, glikolik, laktik, sitrik, tartarik, sitrik ve malik asitlerden oluşur. Bu asitlerin amacı ciltte doğal nemlendirme faktörlerinin artmasını sağlayarak kuru ve zarar görmüş ciltlerin onarımının sağlanmasıdır.
AHA hangi cilt tipine uygun? AHA hangi cilt tipine uygun?,
AHA'lar, glikolik, laktik, sitrik, tartarik, sitrik ve malik asitlerden oluşur. Bu asitlerin amacı ciltte doğal nemlendirme faktörlerinin artmasını sağlayarak kuru ve zarar görmüş ciltlerin onarımının sağlanmasıdır. Leke için AHA mı BHA mı?
Leke için AHA mı BHA mı?,
Cilt Tipine Uygunluk: AHA'lar genellikle kuru ve normal cilt tipleri için daha uygundur. BHA'lar da genellikle yağlı ve akneye meyilli bir cilt tipine sahip olan kişilere önerilir. Ancak hassas cilt tipine sahip olan kişilerin bu asitleri içeren ürünleri daha dikkatli kullanmaları gerekir. AHA sivilceye iyi gelir mi?
AHA sivilceye iyi gelir mi?,
Ama akne için kullandığınız salisilik asiti belki biliyorsunuzdur. Salisilik asit aslında bir BHA'dır. Lekelerle savaşan glikolik asit, kuru cildi nemlendiren laktik asit ise çok bilinen AHA'lardır. AHA nedir salisilik asit?
AHA nedir salisilik asit?,
Bu serumlar, cildinizin üst katmanlarındaki ölü hücreleri temizler, ciltteki gözenekleri sıkılaştırır ve cildinizin daha canlı görünmesini sağlar. AHA BHA serumları, sivilce, siyah noktalar ve lekeler gibi cilt problemlerine karşı etkilidir. Aynı zamanda ciltteki nem oranını da artırır. AHA ve BHA farkı nedir?
AHA ve BHA farkı nedir?,
AHA Nedir? (Alfa Hidroksit Asit)
Alfa Hidroksi Asitler, cildin en üst katmanlarını eksfoliye edebilen bir grup bileşendir. Cilt soyucu etkisi bulunur. Böylece yüzünüzün çok daha pürüzsüz olmasını sağlar. Tabii ki bu soyucu etki cilde zarar veren bir düzeyde değildir. Hyaluronik asit AHA mı?
Hyaluronik asit AHA mı?,
Alfa hidroksi asitler (AHA'lar) ile beta hidroksi asit (BHA'lar) arasındaki fark, lipid (yağ) çözünürlükleri olarak bilinir. AHA'lar yalnızca suda çözünürken, beta hidroksi asit yağda çözünür. BHA'lar, yağlı sebum içeren gözeneklere nüfuz ederek gözenek içinde biriken ölü deri hücrelerini pul pul döker. AHA BHA yüzü soyar mı?
AHA BHA yüzü soyar mı?,
AHA asit gibi pek çok türü bulunur. Bunlardan bazıları hyalüronik asit, salisilik asit, linoleik asit ve oleik asit olmaktadır. Koyu lekeler için hangi asit kullanılır?
Koyu lekeler için hangi asit kullanılır?,
Son zamanlarda ismini sıkça duyduğumuz AHA'lar ve BHA'lar, hidroksi asit türleridir. Hem AHA'ların hem de BHA'ların amacı cildi soymaktır. Bu şekilde cildi ölü hücrelerden ve spesifik cilt sorunlarından arındırırlar. Glikolik asit AHA mi?
Glikolik asit AHA mi?,
Glikolik asit sivilce ya da diğer yaraların ciltte bıraktığı koyu lekeleri hafifletebilir. Aynı zamanda çukurlaşmış yara izlerinin görünümünü de yumuşatabilir. Sivilceli yüze hangi asit?
Sivilceli yüze hangi asit?,
Bu içeriği ortalama 4 dakikada okuyabilirsiniz. Glikolik asit, kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan bir alfa hidroksi asittir. AHA ve niacinamide beraber kullanılır mı?
AHA ve niacinamide beraber kullanılır mı?,
Salisilik asit, antimikrobiyal özelliği bulunduğundan akne oluşumuna karşı neden olan bakterilere karşı savaş açar. Ciltte iltihaplanmaların yaşanması durumunda antienflamatuar özelliğinden de faydalanılır. Bu yüzden cilt bakım alanında akne ve sivilce tedavisinde salisilik asitten yararlanılır. Gözenek ve siyah nokta için hangi asit kullanılır?
Gözenek ve siyah nokta için hangi asit kullanılır?,
Niacinamide ve AHA – BHA Birlikte Kullanılır mı? Niacinamide tüm özellikleri ile birlikte aynı zamanda cildin yatışmasını da sağlıyor. Bu yüzden niacinamide ve AHA BHA içerikleriyle kullanılıyor. Böylece cildin salisilik asit, glikolik asit gibi içeriklere gösterebileceği hassasiyet azalmış oluyor.