Aşı hangi hastalıklarda kullanılır?
Aşı hangi hastalıklarda kullanılır? Aşı hangi hastalıklarda kullanılır?, Hangi hastalıklarda aşı yapılır?, İnsanlar hangi hastalıklara karşı aşılanabilir?, Hangi aşılar olunmalı?, Aşı türleri nelerdir?, 13 yaş aşısı yapılmazsa ne olur?
Aşı hangi hastalıklarda kullanılır?
Hangi hastalıklarda aşı yapılır?, DaBT (karma aşı) difteri, boğmaca ve tetanozdan, polio aşısı çocuk felcinden, hepatit B aşısı Hepatit B'ye bağlı B tipi sarılık, siroz ve karaciğer kanserinden, hepatit A aşısı A tipi sarılıktan, suçiçeği aşısı suçiçeği hastalığından, Hib aşısı H. influenza tip b'ye bağlı menenjit, zatürre ve orta kulak iltihaplarından ...
Hangi hastalıklarda aşı yapılır? Hangi hastalıklarda aşı yapılır?,
DaBT (karma aşı) difteri, boğmaca ve tetanozdan, polio aşısı çocuk felcinden, hepatit B aşısı Hepatit B'ye bağlı B tipi sarılık, siroz ve karaciğer kanserinden, hepatit A aşısı A tipi sarılıktan, suçiçeği aşısı suçiçeği hastalığından, Hib aşısı H. influenza tip b'ye bağlı menenjit, zatürre ve orta kulak iltihaplarından ... İnsanlar hangi hastalıklara karşı aşılanabilir?
İnsanlar hangi hastalıklara karşı aşılanabilir?,
Günümüzde aşılar Hepatit (Sarılık), Difteri, Tetanoz, Boğmaca, Verem, Çocuk felci (polio), Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak, Su Çiçeği, Zatürre (pnömoni), Menenjit, Grip, Rotavirüs, Rahim Ağzı Kanseri (HPV) hastalıklarına karşı büyük oranda koruma sağlamaktadır. Hangi aşılar olunmalı?
Hangi aşılar olunmalı?,
Tüm erişkinler tetanoz,boğmaca ve difteri için bağışık olmalıdır.Daha önce aşılanmamışlarsa primer (başlangıç)bağışıklamaları sağlanmalı ve 10 yılda bir rapel aşıları yapılmalıdır. Erişkinlerin kızamık , kızamıkçık ve kabakulak için de bağışık olmaları gerekmektedir. Aşı türleri nelerdir?
Aşı türleri nelerdir?,
Her 10 senede bir olmak üzere 13 yaş aşısının yapılması gerekir. Aşının koruyuculuk süresi dolduktan sonra aşı yapılmaması halinde, kişinin tetanoz olma riski de artar. 13 yaş aşısı yapılmazsa ne olur?
13 yaş aşısı yapılmazsa ne olur?,
Kronik Hepatit C hayat boyu devam edebilen, ciddi sağlık sorunlarına (siroz, karaciğer kanseri) ve hatta ölüme yol açabilen bir hastalıktır. Hepatit C için aşı bulunmamaktadır. Hepatit C aşısı var mı?
Hepatit C aşısı var mı?,
Aşı, insanları hastalıklardan ve hastalıkların neden olduğu sonuçlardan koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır. Vücut bu şekli ile kendisine zarar vermeyen mikrop ya da toksinleri tanır ve onlara karşı bir savunma geliştirir. Niçin aşı oluyoruz?
Niçin aşı oluyoruz?,
Aşılanmamış bir çocuk erişkin yaşa kadar bu hastalıklara yakalanmazsa mutlaka erişkin yaşta yakalanacaktır. Anne sütü tam bir koruma sağlamayacağı gibi kesilir kesilmez koruyucu etkisi de ortadan kalkar. Oysa aşıların etkisi (belli aşılarda ek dozlar yapılmak kaydıyla) ömür boyu devam eder. Aşılar ömür boyu korur mu?
Aşılar ömür boyu korur mu?,
Ücretsiz olarak yaptırılabilen zorunlu aşılar: difteri, boğmaca, tetanos, çocuk felci (polio), hepatit A, hepatit B, H. İnfluenzae, tüberküloz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak ve pnömokok (zatürre) aşısı olarak sıralanabilir. Zorunlu tutulan aşılar dışında, yaptırılması önerilen ancak ücretli olan bazı aşılar vardır. Devlet hangi aşıları karşılıyor?
Devlet hangi aşıları karşılıyor?,
Sağlık bakanlığı tarafından ücretsiz olarak tüm çocuklara yapılan aşılar yanında sağlık bakanlığının yapmadığı ama çocuklarda yapılmasını önerdiğimiz aşılara 'özel aşılar' denilmektedir. Bunlar rotavirus aşıları ve meningokok aşıları ve HPV aşılarıdır. Özel aşılar nelerdir?
Özel aşılar nelerdir?,
4 Yaş Aşısının İçeriği Nedir? 4 yaş aşısı, genellikle DTP (Difteri, Tetanos, Boğmaca), çocuk felci (Polio), MMR (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) ve hepatit A aşıları gibi belirli aşıları içerir. Bu aşılar, çocukları bulaşıcı hastalıklara karşı korumak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla uygulanır. 4 yaşta hangi aşılar var?
4 yaşta hangi aşılar var?,
Ülkemizde uygulanan iki farklı hepatit aşısı vardır. Bu hepatit aşıları A ve B aşıları olarak ikiye ayrılır. Hepatit A aşısı yeni doğan bebeklerin yaptırması gereken bir aşı olsa da herhangi bir yasal zorunluluğu yoktur. Aynı şekilde hepatit B aşısını da çocukluk ve yetişkinlik döneminde yaptırmak gerekir. Hangi hepatitlerin aşısı var?
Hangi hepatitlerin aşısı var?,
Sınıfta KKK ( Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) aşısınını 2.dozu ve DaBT-İPA ( Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Çocuk Felci ) aşısının pekiştirme dozu, 8. Sınıfta da Td (Tetanoz, Difteri ) aşısının pekiştirme dozu uygulanıyor.